Nyní se kryptotrhy nacházejí spíše v konsolidační fázi po propadech. Dnes si řekneme něco o situaci na Ethereu, který je teď před důležitou volbou.

Fakta která známe

Nejdříve cena udělala swing high které ale následně nedokázala překonat. Vznikla tak na grafu rezistentní zóna (oranžová), kterou je nutné překonat pro další růst. Vznikla tak možnost pro double top což je bearish formace ale je nutné tuto formaci potvrdit. Cena ale stále tvořila vyšší swing low a utvořila tak stoupající trendline. Vznikly nám tak 2 možnosti.

A) Bearish možnost (pokles)

Jak jsem již zmínil, na grafu můžeme spatřit pattern double top (spekuluje na pokles), který ale není potvrzený. Částečně se pattern potvrdí proražením stoupajicí trendline. Úroveň podpory jsem vyznačil červeně až u hodnoty 220$/eth ale pokles bude bržděn u hodnot 250-240$/eth kde se cena může i zastavit. Je proto nutné počkat kam se ethereum rozhodne.

B) Bullish možnost (růst)

V růstu nám brání rezistentní zóna (oranžová) ale podporu nám dává vzrůstajicí trendline. Pokud se jí bude cena držet, dovede nás k rezistenci. Zde to ale bude pro ethereum těžký boj. Tuto úroveň již dvakrát nepřekonalo proto bude nutná dávka obezřetnosti. Pokud ale tuto úroveň překonáme otevře se nám cesta k dalšímu růstu.

UPTADE 28.2.2020

Za nějaký ten čas tu máme výsledek naší analýzy.


Cena prorazila stoupající trendline a jak jsme si popisovali v bearish variantě je to indikace k poklesu. Propad se zastavil u červeně vyznačené zóny a nyní se rozhodne zda cena tuto úroveň překoná či ne.


Veškterý obsah článku slouží pouze k výuce a v žádném případě se nejedná o investiční radu !

Kategorie: ANALÝZY

0 komentářů

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *