Bitcoin v poslední době zažívá pěknou jízdu. Problém nastává v rychlém a agresivním růstu, nyní ale nastává možnost korekce. Otázka tedy zní, půjde cena dolů nebo poletí k 17 000$ ?

Bitcoin 1D

  • Můžeme vidět silný průraz skrz červenou s/r zónu. Cena se zastavila na necelých 15900$/BTC.
  • Po takovém prudkém růstu může být korekce velmi razantní a až nastane, trh to znatelně pocítí.
  • V potaz musíme vzít možnej FOMO efekt -> kupující ženou cenu nahoru a tím se přidávájí další a další kupující až do bodu kdy “bublina” praskne. Pokud chcete do trhu vstoupit doporučuju si počkat na korekci k nějakému významé s/r úrovni.
  • Na křivce RSI – ukazatel toho, jak moc je trh překoupen nebo přeprodán ukazuje hodnotu 76.93, a nachází se v překoupené zóně. Zároveň nám tato hodnota značí uptrend.

Bitcoin H4

  • Zde již vydíme pěknou korekci, může z toho být i pěkný dump. Nedivil bych se pádu do červené s/r zóny kde cena konsolidovala před minulým výstřelem vzhůru. Na této zóně by Bitcoin mohl znova akumulovat nákupy a znovu vystřelit cenu vzhůru. Pro mě osobně je to přijatelná zóna na příkup, záleží na formě korekce.
  • Důležité je sledovat formu korekce, pokud bude rychlá a agresivní, držel bych se od trhu dál. V případě strukturované korekce se swingy můžeme předpokládat racionálnější vývoj trhu a lépe odhadnout budoucí pohyby.

Závěrem

Bitcoin potřebuje korekci, otázka jestli FOMO ekefekt nevystřelí cenu nezdravě nahoru, nadcházející výplach trhu by potom byl zdrcující. V případě swingově strukturované korekce a ceně v blízkosti červené s/r zóny se může jevit šance na nástup do trendu.


Veškterý obsah článku slouží pouze k výuce a v žádném případě se nejedná o investiční radu !


Profesionální analýzy pro zvýšení tvých šancí na trhu získaš na:

Kategorie: ANALÝZY

0 komentářů

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *