Bitcoin se z long-term nachází v korekci. Kam až korekce může dosáhnout, řídí se nějakýmy pravidly nebo jen Bitcoin strmě padá dolů? Vše si rozebereme v dněšní analýze.

Můžeme vidět jako korekce respektuje nějaká pravidla. Jsou to např. pravidelné odrazy od sestupné trendové čáry a respektování supportu kolem cenové úrovně 30 000$/BTC. Podle price action jsou scénáře následující:


Cena prorazí trendline (up)

Pokud cena prorazí klesající trendline a potvrdí průraz, bude Bitcoin prvník krokem k dalšímu růstu, je ale nutné překonat předešlou klesající strukturu a vytvořit nové swing-high a nové swing-low. TP by potom mohl být kolem předešlého ATH, možná spíše kousek pod ním. Tento scénář nepředpokládá nárůst fomo efektu.


Cena prorazí support (down)

Druhý scénář je proražení supportu na úrovni zhruba 30 000$/BTC. V ideální variantě je průraz s velkým objemem obchodů a následným retestem, což se ale u Bitcoinu nedá moc předpokládat. Po průrazu supportu je proto nutné počítat s možným fomo efektem, který je tu o poznání pravděpodobnější než u předchozího scénáře. Nedá se proto odhadnout kam až by cena mohla spadnout ale určitou oporu zde zastává předešlé ATH na ceně kolem 19 500$/BTC.


Závěr

Co tedy očekávát? Jako vždy nedá se s jistotou odhanout další kroky, které trh udělá ale můžeme si určit nějaké logické podmínky např. průraz sestupné trendline pro růst nebo průraz supportu pro pokles.

Veškterý obsah článku slouží pouze k výuce a v žádném případě se nejedná o investiční radu !

Kategorie: ANALÝZY

0 komentářů

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *