Při příležitosti dnešní analýzy se podíváme na Ethereum které nám ukazuje několik signálů. Jsou to signály pro růst či ne, to je předmětem naší dnešní analýzy.

ETH/USD 1D TM

Cena se nyní nachází u zóny ATH, která je a bude těžká k překonání. První indície pro budoucí vývoj ceny je 3x odmítnutí právě na úrovni ATH. To nám značí pozornost prodávajících a možná i neochotu nakupujících jít za tuto úroveň.

Rozsah pohybu ceny je určen dvěmy trendline, které mohou vzdáleněji přípomínat tvar rising-wedge, což je další připomínka o přítomnosti prodávajících. Pro možnost otevřít short pozici na Ethereu je nutné spodní trendline prolomit.

Další známkou prodávajích je pěkná medvědí divergence na RSI. To je poměrně silná známka pro pokles ceny, nedá se ale předpovědět jak velký pokles bude.

Co se musí stát aby cena vylětěla vzhůru ? Nutná podmínka je platný průraz ATH zóny. V případě tohoto průrazu, pokoření hranice která ještě nikdy nebyla překonána nás čekají velké růsty, vyjímkou by nebylo ani vytvoření nějakého fomo efektu.

Závěr

Máme několik ukazatelů, které nám napovídají pro pokles ceny Etherea a pro vstup do shortu je minimálně nutné platný průraz spodní trendline. Vždy je nutné počítat i s opačný scénářem a ten je v případě proražení ATH, při tomto proražení je ideální hledat spíše long pozice.

Veškterý obsah článku slouží pouze k výuce a v žádném případě se nejedná o investiční radu !

Kategorie: ANALÝZY

0 komentářů

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *